Magasinet Det skjer i Bamble utgave 01/2021
Faksimile av Det skjer i Bamble 01/2021

Det skjer i Bamble 01/2021.

Kort omtale av innholdet i denne utgaven av Det skjer i Bamble 28.januar 2021:

Bamble mekaniske industri på Rugtvedt.

«Bamble mekaniske industri er en 60 år gammel lokal bedrift som har leveranser over hele landet. Bedriften har spesialisert seg på utstyr til anleggsmarkedet i tillegg til at de er forhandlere av større maskiner fra svenske Huddig og Wacker Neuson som er en tysk-østerriks kvalitetsleverandør….»

Ny butikk i Langesund.

«Langesund Landhandel har blitt et hyggelig innslag i bybildet med hjemmelaget mat, godt utvalg av kortreist mat og salg av garn.
– Nå har vi skilt ut garnavdelingen fra Langesund Landhandel…»

Tilfredstillende boligmarked selv i en korona-tid.

«Sjeldent har navnet Aktiv Eiendomsmegling til de grader kommet til sin rett. Fjoråret har vært et aktivt år og denne trenden har fortsatt inn i 2021…»

Vaksinering mot covid-19 i Bamble.

«Vi har fått mange henvendelser til vår facebookside med spørsmål om når vaksinering vil bli foretatt og hvilke grupper som blir prioritert. Bamble kommune ved kommuneoverlege Anders Mølmen har velvilligst stilt til intervju med «Det skjer i Bamble» for å klargjøre situasjonen…»

Lokale historier om losvirksomheten og losyrket gjennom 300 år.

«En prosjektgruppe med medlemmer fra Langessundfjordens Kystlag og Langesund og omegns Sjømannsforening har prrodusert en lokal bok om losvirksomhetens 300-årige historie…»

Tangen – Et flott turområde.

«På vår vei til møtet på Tangen traff vi et firkløver som så ut til å kose seg i sola…»

Ali har samlet norske uttrykk i boka Griseflax og oversatt de til somalisk.

«Kanskje spesielt for muslimer vil griseflax ikke ha samme betydning som det vi i Norge legger i uttrykket. Dette og omlag fire hundre norske uttrykk har Ali samlet og oversatt i boka Griseflax. Han har gitt ut boka på eget forlag og er nær ved å selge ut første opplag….»

Rørleggerne Magnus og Morten Busk til tjeneste.

«Vi har startet bedriften Rørlegger Morten Busk AS og har bred erfaring fra både privatanlegg og industrien. Vi er interessert i både de mindre vedlikeholdsjobber og de større oppdrag. Magnus og jeg legger vekt på kvalitet, men det er også viktig for kunden at har gode priser og er til å stole på….»

Ken: Taco.

Nyåpning av Sunkost Brotorvet..

«Sebastian Samuelsen ble bedt om å overt driften av Sunkost-butikken på Brotorvet og sammen med sin tante Bente Sodamin Samuelsen, har de åpnet dørene for publikum…»

Forsidebilde:

Forsiden er fra akebakken på Fest boligfelt som Vidar Tellefsen har skaffet snø til.

Annonsøroversikt:

Neste utgave av Det skjer i Bamble:

Neste utgave av bladet utkommer torsdag 11.februar 2021.

Linker: